Blogi, Makedonia, Skopje

Reissulta Pohjois-Makedoniasta ennen näitä aikoja

Kuvakertomus mukavasta matkastani Pohjois-Makedoniaan, johon kirjoitusta kyllä myöhemmin laitan lisää, kunhan ikävä tähän kauniiseen maahan helpottaa. Olen käynyt maassa monta kertaa hyvän ystäväni luona Ohrid-järvellä ja sen ympäristössä sekä pääkaupungissa Skopjessa. Lopultakin kun yhteydet sinne paranivat kertaheitolla Turku-Skopje-lennon ansiosta, niin nyt ne ovat jääneet tauolle tietämästämme syystä. Toivottavasti lento palaa takaisin ohjelmaan sitten kun maailma muutenkin avautuu.

Pohjois-Makedonian lippu

Pääkaupunki Skopje

Näkymä Skopjessa
Kävelyllä pääkaupungin keskustassa
Makedonian aukion suihkulähteet
Aleksanteri Suuri äitinsä kanssa lapsena eri ikäisenä

Maisemallinen Matka-kanjoni

Matkalla Matka-kanjonille
Matka-kanjonin ainutlaatuisia maisemia
Siellä voi myös meloa, risteillä luolille ja vaeltaa
Sopiva paikka perhekuvalle
Välillä voi pysähtyä virvokkeille ja välipalalle
Kanjonin asukas

Isoäidin mökki Studenichanissa

Isoäidin mökillä oli kauniit maisemat
En ole ennen nähnyt puissa kasvavia kiivejä, ainoastaan kaupan myyntilaarissa
Minne tahansa menee syömään kaikki on suussasulavan herkullista

Skopjen vanha kaupunki

Hautausmaa sijaitsi kuvankauniilla paikalla
Daut Pashan kylpylä basaarin vieressä
Kalen linnoitus Skopjessa

7 vastausta artikkeliin “Reissulta Pohjois-Makedoniasta ennen näitä aikoja”

 1. Olipas mainio nähdä tuttuja maisemia! Meillä on edelleen Ohrid näkemättä ja kokematta, vaikka se on just se must-kohde Pohjois-Makedoniassa.
  Saas tosiaan nähdä koska Skopje-Turku -reitti avataan uudelleen.
  Mekin ehdittiin iloita toissakesänä Belgrad-Helsinki -välin suorista lennoista ja käytiin jopa ekalla lennolla Suomessa. Nyt sitten odotellaan koska pääsisi seuraavan kerran Suomeen ja etenkin suoralla lennolla. Maitse tuleminenkin on ollut pitkään mielessä, mutta vielä ei ole löytynyt aikaa ja tämä vuosi nyt on tosiaan mennyt sattuneesta syystä muutenkin paikoillaan.

  Tykkää

  1. Juuri eilen illalla nousi Hesarin otsikoissa että Skopjesta Turkuun tuli tauon jälkeen lento, eikä tarpeeksi testaajia ollutkaan varattu vastaanottoon. Kyllä näitä matkailupelotteisia uutisia tulee riittämään, mutta toivotaan että ihmisen luontainen kiinnostus liikkumiseen virkistää myös matkailumahdollisuuksia pikapuoliin.

   Tykkää

   1. Näinpä. Luin myös monia erittäin negatiivisia aloituksia, joissa kyseenalaistettiin ”näiden” (siis oikeasti tuolla sanalla lennolla olleista kirjoittaen) tarve matkata tätä väliä.
    Uuh, en jaksa edes aloittaa, mutta ihmisillä on niin kovin monia muitakin syitä matkustaa kuin hupimatkailu. Ja mikäpä vika hupimatkailussakaan, jos turvallisuudesta on huolehdittu. Totean siis vain, että toivottavasti kalliit testaukset ja rokotukset saataisiin demokraattisesti jakoon kaikille.
    Mutta näin, vaikka omat tulot ovat kiinni matkustamisesta ja menojalka vipattaisi, niin tällä mennään. Nyt haaveillaan ja sitten joskus taas reissataan!

    Liked by 1 henkilö

  1. Ihmeellisen kaunis paikka kyllä on. Valokuviin sitä kauneutta ja tunnelmaa ei oikein saa ikuistettua. Mutta ei ihme että se on Pohjois-Makedonian kai kuuluisimpia nähtävyyksiä, sananmukaisesti näkemisen arvoinen luonnonihme.

   Tykkää

 2. Skopjen mahtipontiset rakennukset ja lukuisat historia-aiheiset sekä hauskat modernit patsaat ihmetyttivät lyhyellä vierailullamme kaupungissa. Kuva suihkulähteestä, jonka portailla istuu patsasäitejä eri ikäisten lasten kanssa, on minullakin, mutta jäi aikoinaan ottamatta selvää, että se kuvaa eri ikäistä Aleksanteri Suurta äitinsä kanssa. Kiitokset tästä tiedosta. Ohridjärven ympäristö on näkemättä. Aika näyttää, tuleeko niihin kauniisiin maisemiin koskaan lähdettyä.

  Tykkää

  1. Kyllä kannattaa mennä Ohridiin. Pikkukaupunki on jotenkin kivan koskemattoman oloinen vaikka rantalomakohde onkin (tai oli vielä kolme vuotta sitten). Vuoristojärvi ei muistuta maisemiltaan todellakaan meikäläisiä järvimaisemia, vaikka onhan täälläkin kaunista. Hauskin juttu oli kun menimme Ohridista kävellen Albaniaan (ystävättäreni oli jättänyt vihreän korttinsa kotiin ja auto piti jättää parkkiin kun tallustelimme Albaniaan lounaalle).

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s