Blogi, Pietari, Venäjä

Kaipaan Pietariin

Pietari Eremitaasi
Ihmeellinen Talvipalatsi Eremitaasi palatsiaukion suunnalta

Matkalle pitäisi päästä, alkaa jo olla vierotusoireita. Rajojen avautumista odotellessa voin kiertää veistä haavassa vaikka kaivamalla puhelimestani otoksia lempipaikoista Pietarissa. Ihastuttava kaupunki ja niin lähellä tutustuttavaksi. Sitten kun aika on.

Pietari Palatsiaukio
Rento kesäillan konsertti palatsiaukiolla

Pietarissa on mukava vaan kuljeskella eteenpäin ja tarttua siihen hetkeen joka tulee vastaan. Konsertit Palatsiaukiolla tai metroasemilla tai puistoissa tai kaduilla ovat usein häkellyttävän tasokkaita ja tunteikkaita mestariesityksiä.

Pietari Verikirkko
Pääkadun Nevsky Prospektin vilinää Verikirkon edustalla

Nevsky Prospektin meininkiä on loputtoman mielenkiintoista seurata. Vastaantulevat tyypit voivat olla yltiöerikoisia tai yltiötavallisia eikä kadun syke sammu mihinkään vuorokauden- tai vuodenaikaan.

Pietari Tulvakanava
Kesäaamun rauhaa Obvodnyj kanalilla

Veden läheisyys tuo tietynlaista kauneutta ja tasapainoa joka puolelle kaupunkia. Käsittämätöntä miten yhden Pietari Suuren mahtikäskyllä on rakennettu kaupunki suurinpiirtein suolle ja kasvanut miljoonakaupungiksi kolmessasadassa vuodessa.

Pietari kukkaistutuksia
Kukkaistutuksia Moskovskij prospektilta

Aamulla kun liikkuu niin silloin on Pietarin kaduilla rauhallisinta. Tosin tykkään itsekin venäläisestä rytmistä ryhtyä hommiin vasta kun aika on.

Pietari Moskovaskij Prospekt
Iloinen alennusmyynti

Kun on syytä juhlia niin Venäjällä koristellaan paikat kunnolla. Juhlan aiheita kyllä löytyy joka päivään ja tilanteeseen.

Pietari kanavaristeily
Kanavaristeily tyynellä Fontankalla

Monista paikoista voi mennä risteilylle Pietarin kanavia pitkin. Tai risteilylle Nevalle, joissa usein maisemien seuraksi musiikki soi ja baari tarjoilee.

Pietari Apraksin Dvor
Runsaan sadon kauppias Apraksin Dvorilla

Kauppapaikkoja löytyy korkeatasoisista kauppagallerioista värikkäisiin torialueisiin. Aivan toisennäköistä kaupankäyntiä kuin kotimaisemissa näkee.

Pietari Kazanin katedraali
Muhkea Kazanin katedraali Nevskillä

Tällä valtavalla kirkolla oli neuvostoaikaan kunnia toimia ateismin museona. Nyt se on palautettu entiseen taivaalliseen loistoonsa ja suosittuna hääkirkkona sinne voi hyvin osua vieraaksi rakkauden seremonian hetkellä.

Pietari Singerin talo
Katuvilinää korumaisen Singerin talon edessä

Tämä näkymä on pääkadulta Nevsky Prospektilta edellistä kirkkoa vastapäätä. Singerin kahvila ei ole Pietarin edullisin, mutta silti mukava taukopaikka kaupunkiin tutustuessa.

Pietari Amiraliteetti
Kullanhohtoinen Amiraliteetti

Amiraliteetin kullanhohtoinen neula näkyy monelta kadulta. Paikan edessä oleva puisto suihkulähteineen on kesällä hyvä hengähdyspaikka huippunähtävyyksien välissä.

Pietari Palatsiaukio
Taidetta myös bussien kyljissä

Ihmisten lisäksi on kiinnostavaa katsella kaupungin kulkuneuvoja. Autoja ja julkisen liikenteen välineitä on joka lähtöön sekä keskustan kalusto eroaa kummasti laitakaupungin laitteista.

Pietari Vasilisaaren Rostra-pylväät
Rostra-pylväät olen nähnyt liekeissä vain Voiton päivänä

Rostra-pylväiden luota on hyvät näkymät Nevajoelle. Matkamuistot näköalapaikalla eivät ehkä ole kaupungin edullisimmat, mutta aina kannnattaa ostaa heti kun jotain mieleistä näkee.

Pietari Iisakinkirkko
Iisakin kirkon kultainen kupoli

Iisakin kirkko pitää nähdä läheltä ja vielä mielummin sisältä. Siellä(kin) ihminen tuntee itsensä pieneksi kaiken kauneuden keskellä.

Pietari-Paavalin linnoitus taustalla
Pietari-Paavalin historiallinen linnoitus taustalla Nevajoen rannalla

Kaupungin perustamislinnoitukseen voi mennä viettämään aikaa koko päiväksi. Pietari-Paavalin linnoituksen kirkkoon on haudattu kaikki Romanovin suvun tsaarit Pietari Suuresta lähtien viimeiseen surmattuun Nikolai toiseen perheineen.

Pietari Gazpromin pääkonttori
Lentokoneenkestävä Lahta-keskus

Lahta-keskuksessa sijaitseva Gaspromin konttori näkyy kauas. Sen näkeminen läheltä on vielä vaikuttavampi elämys.

Kuvia näyttää olevankin paljon ja voin valikoida tähän vielä myöhemmin mieleisiä otoksiani läheisestä palatsikaupunki Pietarista.

Pikaopas Pietariin

2 vastausta artikkeliin “Kaipaan Pietariin”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s